La nostra organització està concebuda com una plataforma de serveis integrals i integrats d’atenció a les persones amb dependència, que van des de l’atenció al domicili fins a l’atenció residencial, passant pels serveis de centre de dia.

La nostra finalitat és acompanyar les persones en aquesta etapa de la seva vida, respectant la seva autonomia i promovent la seva qualitat de vida.
I si la persona no pot viure al seu domicili volem que als nostres centres se senti “com a casa seva”.

Centre de serveis El Llierca

llierca

L’any 2010 es va posar en funcionament del centre de serveis “el Llierca”, de Tortellà, contemplat en la tipologia de “Servei d’atenció integral a les persones grans en l’àmbit rural” (SAIAR). Dóna servei a les persones de l’àrea d’influència del Llierca (Tortellà, Sales de Llierca, Argelaguer, Sant Jaume de Llierca i Montagut i Oix).

El titular del centre és l’Ajuntament de Tortellà i la gestió va a càrrec de GAAVOC, SL adjudicatària de la gestió de la residència geriàtrica Montsacopa del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

El centre es constitueix en una plataforma de serveis com un recurs que proveeix diferents programes d’atenció. Aquesta atenció es realitza de forma continuada i integral a les expectatives i necessitats de la persona gran, en les diferents etapes d’evolució cap a la dependència i de suport a la seva família o persona cuidadora.

 

Horaris de funcionament

El centre està obert de dilluns a divendres, de 8 a 18 hores.

Centre de dia

Servei de suport a les persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària (alimentació, higiene, cura personal…) i que complementa l’atenció pròpia de l’entorn familiar.

Contempla l’atenció integral a les necessitats de la persona, que inclou: acolliment i convivència, manutenció, higiene personal, atenció i ajut en les activitats de la vida diària, hàbits d’autonomia, suport social i familiar adreçada a l’afavoriment de les relacions amb la família i amb l’entorn, així com el garantiment de l’assistència sanitària adreçada al seguiment i la prevenció de les alteracions de salut i l’assistència farmacèutica coberta per la seguretat social o altres entitats autoritzades prestadores d’aquest servei.

Servei de dinar

Contempla l’àpat del dinar, que inclou dos plats i postres. La seqüència de
menús de la setmana són equilibrats i revisats per dietista.

Servei de dutxa assisitida

Contempla l’assistència en una dutxa,quan la persona no ho pot fer per ella mateixa

Servei de bugaderia

Contempla la realització d’una bugada completa.

Tallers de foment de l'autonomia funcional

Contemplen diferents tallers per tal de promoure l’autonomia personal i ajudar a preservar les capacitats personals. S’organitzaran tallers en funció de les necessitats i demandes de les persones. Alguns exemples poden ser els tallers de memòria per l’estimulació de les capacitats cognitives, o els taller d’activitat física i psicomotricitat per estimular i mantenir les capacitats motrius.

Suport a la família i ajudes tècniques

L’equip de professionals del centre de dia i, si cal, de la residència Montsacopa d’Olot, estem a la disposició de les famílies per assessorar i donar suport amb tot allò que pugui facilitar l’atenció de la persona gran amb dependència.

I d’una manera especial en allò relacionat amb l’ús d’ajudes tècniques (cadires de rodes, roba adaptada, ajudes per a la mobilitat, per a la prevenció de nafres, etc…) i realització de les activitats de la vida diària al domicili, que porta a terme la terapeuta ocupacional.