Montsacopa

El Montsacopa és un centre de recursos d’atenció a la gent gran i amb dependència. Es gesta cap als anys noranta com a residència geriàtrica i, mica en mica, ha anat evolucionant fins a convertir-se en una plataforma de serveis. El seu titular és el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa que en aquella època aposta per un centre residencial que doni servei a la població envellida de la comarca de la Garrotxa. L’equipament està gestionat per l’empresa GAAVOC, sl i el servei de cuina per l’empresa GENOTEC, sl.

1995

La residència s’inaugura el 22 de maig de 1995.
Inicialment s’ofereix el servei de residència assistida amb 79 places. A partir d’aquí s’ha anat ampliant l’oferta de serveis per fer front a les necessitats assistencials de la gent gran de la comarca.

1997

Es posa en marxa el servei de centre de dia.

1999

Es desenvolupa un programa d’atenció per a persones amb demència i els seus familiars en el domicili.

2000

S’inicia el servei d’estades temporals.

2003

Es posa en marxa el centre de dia rural de Sant Feliu de Pallerols.

2005

Es posa en marxa el servei d’àpats a domicili.
Aquest mateix any el centre obté l’acreditació de qualitat assistencial pels estàndards de continuïtat de l’atenció de la Joint Commision International, que ha anat revalidant cada tres anys fins a l’actualitat.

2008

Desenvolupem un programa de formació per a cuidadors no professionals que és acreditat pel Departament de Benestar Social i Família.

2010

Es posa en marxa el SAIAR el Llierca.

2012

Es crea l’espai de reflexió ètica Montsacopa.