La nostra organització està concebuda com una plataforma de serveis integrals i integrats d’atenció a les persones amb dependència, que van des de l’atenció al domicili fins a l’atenció residencial, passant pels serveis de centre de dia.

La nostra finalitat és acompanyar les persones en aquesta etapa de la seva vida, respectant la seva autonomia i promovent la seva qualitat de vida.
I si la persona no pot viure al seu domicili volem que als nostres centres se senti “com a casa seva”.

Serveis al domicili

Serveis integrals d'atenció domiciliària

Des de la nostra perspectiva assistencial, entenem el servei d’atenció domiciliària com un servei comunitari que ens permet traslladar al domicili de les persones que el sol·liciten, els diferents serveis d’atenció personal per fer front a qualsevol tipus de dependència.

SERVEIS INTEGRALS D’ATENCIÓ DOMICILIÀRIA

Atenció domiciliària per a persones amb demència

El centre ofereix un programa d’atenció a domicili per a persones que pateixen algun tipus de demència, així com també per als seus familiars i cuidadors.

L’objectiu del programa és que els malalts puguin continuar vivint en el seu domicili en les millors condicions possibles i amb la màxima qualitat de vida. I també ajudar a la família a fer front a l’impacte emocional i el desànim que comporta la situació que estan vivint.

Les activitats que s’ofereixen en aquest programa s’adapten a cada situació. Entre elles es contempla:

 • Activitats preventives
  • Xerrades a la població
  • Tallers de memòria
 • Activitats d’estimulació cognitiva de la persona, que es poden fer en forma de tallers o mitjançant estimulació individual en el domicili.
 • Serveis d’atenció domiciliària, que contemplen:
  • Assistència personal
  • Servei en assessorament i ús d’ajudes tècniques
  • Sistema de localització de persones a través de rellotge amb GPS
 • Suport a famílies i cuidadors no professionals:
  • Formació per a familiars
  • Grups de suport i acompanyament a la família
  • Espais de tertúlia entre familiars

Les intervencions es poden portar a terme a la mateixa residència o en el domicili de la persona afectada.

Àpats a domicili i per a col·lectivitats

Pensat per aquelles persones que romanen a la seva llar i tenen dificultats per preparar-se el menjar i es vol facilitar que puguin continuar vivint al seu domicili. El menjar s’elabora a la cuina de la Residència i s’embassa al buit, cosa que permet guardar-lo en frigorífic durant tota la setmana. Aquest menjar es reparteix als clients que estan al seu domicili en furgó frigorífic i la persona el pot guardar a la nevera de casa seva fins el dia que el consumeix. Per consumir-lo només cal regenerar-lo al microones.

Aquest mateix procediment es pot utilitzar per a petites col·lectivitats com llars d’infants, centres de dia, escoles petites, etc… a les que no els sigui possible disposar de cuina pròpia.

Activitats per als cuidadors

Ambla finalitat de facilitar la tasca de les famílies i cuidadors no professionals, es promouen diverses activitats de suport per ajudar-los a la seva tasca.

Activitats per als cuidadors i família

Ambla finalitat de facilitar la tasca de les famílies i cuidadors no professionals, es promouen diverses activitats de suport per ajudar-los a la seva tasca.

Mitjançant el grup de suport psicològic es vol donar recolzament emocional i instrumental als cuidadors i facilitar l’expressió, l’escolta i el feedback entre els diferents membres del grup. Es pretén que els cuidadors entrin en contacte amb altres persones en la mateixa situació, que aprenguin a expressar sentiments, preocupacions, a intercanviar informació i a compartir experiències.
El grup està obert al cuidador principal i als altres membres de la família.

Intentant facilitar al màxim el contacte i el suport a la família, els diferents professionals estan a la disposició dels cuidadors sempre que sigui necessari, procurant oferir una atenció personalitzada.

Un dels objectius del programa és el d’oferir formació als cuidadors per tal de millorar l’atenció al malalt. Al llarg de l’any, es van oferint diferents cursos intentant donar resposta a les necessitats de les famílies que atenen a una persona amb dependència